Goedkoopste fietsverzekering vergelijken & afsluiten

Eenvoudig goedkope fietsverzekering vergelijken

Eenvoudig
vergelijken
Direct
afsluiten
Direct
besparen
Volledig
onafhankelijk

Waarom een goedkope fietsverzekering vergelijken? Als je een fiets intensief gebruikt of je een dure fiets aangeschaft hebt is een fietsverzekering verstandig. Vooral bij de elektrische fietsen zien we steeds meer mensen een speciale fietsverzekering afsluiten.

Van alle voertuigen in Nederland wordt de fiets helaas regelmatig gestolen. Als je een dure fiets hebt kan het slim zijn om jezelf te beschermen. Voordat je een fietsverzekering afsluit is het handig om de dekking met elkaar te vergelijken. Via verzelijk.nl kan je eenvoudig de premies en voorwaarden naast elkaar leggen. Je ziet direct welke verzekering de slimste optie is voor je eigen fiets.

Onafhankelijk goedkope fietsverzekering vergelijken.
Direct berekenen en afsluiten binnen 3 minuten.

Premie is afhankelijk van je woonplaats

De premie van je fietsverzekering wordt op een aantal punten berekend. Eén van de punten die meegenomen wordt is de woonplaats.

In de grote steden wordt een fiets bijvoorbeeld vaker gestolen, dan op het platteland. Je woonplaats telt absoluut mee als je een nieuwe fietsverzekering afsluit. Niet alleen diefstal kan een reden zijn voor een hogere premie. Als vandalisme veel voorkomt in jouw woonwijk, dan kan dit voor een premieverhoging zorgen.

Wat dekt een fietsverzekering?

Geen enkele fietsverzekering is hetzelfde. De dekking zal elke keer weer anders zijn als je een verzekering afsluit. Dit is de reden dat je goed moet kijken wat voor een dekking je verzekering geeft.

Er zijn polissen die alleen schade aan je fiets dekken of alleen diefstal. Er zijn ook verzekeraars die alleen de kosten betalen die ontstaan zijn uit een aanrijding met een externe partij.

Bereken online een goedkope fietsverzekering

Als je van plan bent om een goedkope fietsverzekering af te sluiten, dan is het slim om eerst eens online te gaan vergelijken. De uitbetaling kan ook nog eens per verzekering verschillen. Bij de één krijg je misschien de volledige aanschafwaarde terug terwijl je bij de ander slechts een percentage terugkrijgt.

Daarnaast is het ook slim om in de voorwaarden te kijken. Er zijn bijvoorbeeld verzekeraars die alleen de schade vergoeden als er een tegenpartij is. De verzekering probeert de schade dan eerst te verhalen op de tegenpartij. Als die er niet is krijg je niets uitgekeerd.

Dit zijn allemaal redenen om goed te kijken naar de voorwaarden van een fietsverzekering. Het lijkt iets simpels, maar uiteindelijk zal je dankbaar zijn dat je het gedaan hebt. Een fijne afwikkeling van je schade is namelijk prettig. Als je een fietsverzekering gevonden hebt via onze website, dan kan je deze direct afsluiten.

Klantreacties

Na mijn energie en internet waren nu mijn verzekeringen aan de beurt. Bijna een tientje per maand eraf.

M. Bouma
, Utrecht

Ik dacht in eerste instantie even voor de grap kijken. Todat ik de daadwerkelijke besparing zag.

K. Verburg
, Tilburg

Direct besparen? Binnen 3 minuten uw voordeel berekenen