Goedkoopste autoverzekering
direct berekenen

Goedkope autoverzekering direct geregeld

Eenvoudig
vergelijken
Direct
afsluiten
Direct
besparen
Volledig
onafhankelijk

Als je op zoek bent naar een goedkope autoverzekering krijg je te maken met verschillende keuzemogelijkheden. De eerste keuze die je mag maken is het soort verzekering dat je gaat afsluiten.

Je kan kiezen uit een WA, WA+ of WA volledig casco verzekering (allrisk). In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. WA dekt de schade aan de tegenpartij als je een ongeluk veroorzaakt.

Als je ook je eigen schade gedekt wil hebben ben je verplicht om een WA volledig casco verzekering af te sluiten.

Bij WA+ plus is alleen schade aan je eigen auto gedekt bij brand, diefstal, inbraak en ruitschade. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de verschillende verzekeringen.

Goedkoopste autoverzekering onafhankelijk vergeleken
Direct berekenen en afsluiten binnen 3 minuten

Soorten autoverzekering

WA dekking

Als je in het bezit bent van een auto ben je verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Met een WA verzekering ben je verzekert voor schade aan een ander voertuig bij een ongeluk.

WA+ dekking

Je kan ook overwegen om een WA+ dekking te nemen. Je bent dan verzekert voor alle schade aan je eigen auto behalve schade door een ongeluk. Denk dus aan schade door een inbraak in je auto of ruitschade.

WA+ volledig casco

Een WA volledig casco wordt ook wel de allrisk dekking genoemd. Hierbij is alle schade aan je auto verzekert ook als je zelf een ongeluk veroorzaakt hebt. Stel dat je tegen een paal aanrijdt dan wordt de schade vergoed.

Aanvullende verzekeringen

Je wil graag dat ook bij je eigen schuld de schade aan je wagen gerepareerd wordt. Dit is logisch vooral als je auto nog vrij jong is. Buiten de volledig casco verzekering is het mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Er is bijvoorbeeld een speciale inzittende verzekering. Hierbij is ook schade aan passagiers verzekert. Bijvoorbeeld als hun blijvend letsel overhouden aan een ongeluk.

Een aanvullende verzekering die vaak geadviseerd wordt is de no-claim beschermer. Je kan natuurlijk altijd een ongelukje hebben. Alleen als je deze claimt gaat direct je no-claim achteruit.

Voor veel mensen is dit een reden om ondanks de volledig casco dekking nooit schade te claimen. Dit is zonde want je bent tenslotte niet voor niets verzekert. Met een no-claim beschermer blijft je premie hetzelfde na een ongelukje.

Controleer de voorwaarden

Een aanvullende verzekering is handig, maar soms zit deze al standaard bij een autoverzekering inbegrepen. Een no-claim beschermer kan bijvoorbeeld als service standaard in je premie verwerkt zitten.

Check altijd de kleine lettertjes voordat je een aanvullende verzekering afsluit. Je voorkomt zo dat je dubbel verzekert bent en teveel geld betaalt.

Vergelijk autoverzekeringen op basis van je eigen wensen

Je weet dat je WA volledig casco wil en geen eigen risico. Dit is genoeg informatie om te beginnen met vergelijken. Op basis van je kenteken en woonplaats kan je online uitzoeken welke goedkope autoverzekering het beste bij je past.

Vergelijk echter niet alleen de premie, maar ook de voorwaarden van de verzekering. Het voordeel van online vergelijken is dat je deze informatie eenvoudig kan vinden. Je kan eventueel direct de verzekeringen vergelijken op basis van het eigen risico. Je ziet meteen welke autoverzekering het laagste eigen risico heeft. Als je een passende verzekering gevonden hebt kan je deze meteen afsluiten.

Klantreacties

Na mijn energie en internet waren nu mijn verzekeringen aan de beurt. Bijna een tientje per maand eraf.

M. Bouma
, Utrecht

Ik dacht in eerste instantie even voor de grap kijken. Todat ik de daadwerkelijke besparing zag.

K. Verburg
, Tilburg

Direct besparen? Binnen 3 minuten uw voordeel berekenen